Karbonhidrat ağırlıklı beslenildiğinde hidroliz sonucu oluşan monosakkaritlerin fazlası yağa dönüştürülür. Bu durum vücut kitle indeksinin yükselmesine neden olduğundan insanda obezite gelişir. Obezitenin engellenmesi için nasıl beslenilmeli, neler yapılmalıdır?
Doğru Cevap İçin Tıklayınız...
Açıklama: Obezitenin engellenmesi için ihtiyaç duyulan karbonhidrat, yağ, protein, vitamin ve mineraller yeterli miktarda ve düzenli olarak vücuda alınmalıdır. Tüm bunları içeren günlük menüler oluşturulmalıdır. Et, süt, yumurta, yoğurt, peynir, baklagiller, tahıllar, kuru yemiş, taze sebze ve meyve düzenli tüketilmelidir. Günlük 8-10 bardak su içilmelidir. Şeker, tuz ve yağ içeriği yüksek yiyecek ve içecekler aşırı tüketilmemeli, düzenli spor yapılmalıdır.
Karbonhidratlar canlı tarafından enerji üretiminde kullanıldığı gibi bazı kompleks moleküllerin ve hücrenin yapısına da katılırlar.
Buna göre;
I. ATP .....................
II. DNA ...................
III. RNA ..................
IV. LAKTOZ ............
V. KİTİN ..................
Molekülleri tamamen yapı taşlarına parçalandığında hangi karbonhidrat çeşitlerini bulundurdukları görülür. Karşılarına yazınız.
Doğru Cevap İçin Tıklayınız...
Açıklama: I. ATP ⇒ Riboz II. DNA ⇒ Deoksiriboz III. RNA ⇒ Riboz IV. LAKTOZ ⇒ Glikoz ve Galaktoz V. KİTİN ⇒ Glikoz
Öğrencilerimizin TYT (Temel Yeterlilik Testi) ve AYT (Alan Yeterlilik Testi) gibi sınavlara hazırlanırken kullanabilecekleri bilgileri sunuyoruz. Biyoloji konularında güçlü bir temel oluşturmak ve sınav başarınızı artırmak için doğru adrestesiniz!
Efeler-Aydın
info@biyolojihikayesi.com
................
©
Biyoloji Hikayesi.
All Rights Reserved. Designed by
Biyoloji Hikayesi
Distributed By:
Hamza EROL