Biyoloji Laboratuvarında Kullanılan Temel Araç Gereçler
Mikroskop
Biyoloji laboratuvarlarında sıklıkla kullanılan ve gözle görülemeyecek büyüklükteki yapıların mercek sistemleri yardımıyla büyütülerek görülmesini sağlayan araçtır.
Lam ve Lamel
Deney Tüpü
Yapılan deneylerde çeşitli maddeleri karıştırmak ve içerisinde tepkime gerçekleştirmek için kullanılan, ateşe dayanıklı cam malzemedir.
Petri Kabı
Bakteri, maya gibi canlıları çoğaltmak için kullanılan; cam veya plastik, kapaklı, yuvarlak şekilli kaptır. Canlıları üretmek için içerisine besi yeri dökülerek uygun ortam şartları sağlanır.
Beherglas
Değişik boyutlarda olabilen beherglas, sıvıları karıştırmak ve ısıtmak için kullanılan bir laboratuvar aracıdır. Genellikle silindir şekilli ve düz tabanlıdır.
Erlenmayer
Ağız kısmı ince, uzun olan; düz bir tabanı ve konik bir gövdesi bulunan, silindir şeklinde boyunlu, çözeltilerin karıştırılması gibi işlemlerde kullanılan cam malzemedir. Fazla buharlaşma gereken durumlarda sıklıkla kullanılır.
Cam Balon
Kaynatma işlemi için uygun, altı düz veya yuvarlak olan cam laboratuvar malzemesidir.
Dereceli Silindir (Mezür)
Sıvıların hacmini ölçmede kullanılan silindir şekilli laboratuvar aracıdır. Üzerindeki ölçüm çizgilerinden dolayı ölçme silindiri de denilir.
Havan
Laboratuvarlarda kullanılacak malzemelerin ezme, toz hâline getirme gibi işlemlerinde kullanılan araçtır.
Pipet
Genellikle belli bir miktarda sıvıyı taşımak için kullanılan bir laboratuvar aracıdır. Pipetler, tek parça camdan elektronik olanlarına kadar değişik şekillerde olabilir.
Bisturi
Değişik biçim ve boyutlarda olabilen kesici araçtır. Yumuşak dokuları kesmeye yarar. Bisturi, bisturi sapına takılarak da kullanılır.
Büret
Çözeltinin miktarının ölçümü için kullanılan laboratuvar aracıdır. Büret, konik uçlu, bir vananın karşısında bir tıkaç ile tutturulan uzun cam bir borudur.
Balonjoje
Belirli bir hacimde sıvıyı içerecek şekilde tasarlanmış cam laboratuvar malzemesidir. Genellikle belli miktarlarda çözelti hazırlanması için kullanılır.
Sacayağı ve İspirto Ocağı
İspirto ocağı, hızlı ateş ihtiyacını karşılamak için kullanılan ve ısı kuvveti az olan bir ocaktır. Ocağın ispirto konulan bir deposu ve depodan çıkan bir fitili bulunur. Sacayağı, deponun üstündeki yapıdır. Fitil ispirtonun dışarıda yanmasını sağlarken sacayağı ısıtılacak nesnenin ispirto ocağı üzerinde durmasını sağlar.
Termometre
Sıcaklığı ölçmek için kullanılan araçtır.
1478
3359
2228
2700
1936
3359
4589
Konu İle İlgili Sorular
Öğrencilerimizin TYT (Temel Yeterlilik Testi) ve AYT (Alan Yeterlilik Testi) gibi sınavlara hazırlanırken kullanabilecekleri bilgileri sunuyoruz. Biyoloji konularında güçlü bir temel oluşturmak ve sınav başarınızı artırmak için doğru adrestesiniz!
Efeler-Aydın
info@biyolojihikayesi.com
................
©
Biyoloji Hikayesi.
All Rights Reserved. Designed by
Biyoloji Hikayesi
Distributed By:
Hamza EROL